Search

Članice USIŽ obilježile Međunarodni dan žena

Udruga slijepih Istarske županije obilježila Međunarodni dan žena

UJEDNO SU OBILJEŽILE I 10 GODINA ODRŽAVANJA RADIONICE
Tridesetak članica Kluba slijepih žena Istarske županije su se 09. ožujka okupile u prostorijama Udruge slijepih Istarske županije te obilježile Međunarodni dan žena i 10. godina održavanja kreativne radionice „Stvaraj ljepotu i osjećaj sreću“.

Prva radionica održana je 05. ožujka 2013. godine. Radionice su se neprekidno održavale izuzev dijela 2020. i 2021. godine zbog pandemije virusa COVID-19. Do sada je održano 202. radionice.

U kreativnoj radionici “Stvaraj ljepotu i osjećaj sreću”, pod vodstvom voditeljice radionice Tatjane Grgorović, članice Kluba slijepih žena izrađuju radove, koji imaju estetsku i praktičnu funkciju, odlaze na rekreativne šetnje i izlete. Za članice Kluba dolazak na radionicu predstavlja ispunjenost, razmjenu iskustava, druženje, dostupnost pojedinih informacija, deinstitucionalizaciju, kvalitetniji i ispunjeniji život, te motivaciju za uključivanjem  i u ostale aktivnosti koje organizira Udruga. Voditeljici kreativnih radionica, gospođi Grgorović, rad s osobama oštećena vida također je bio veliki izazov, ali po njezinim riječima, preispitivanje svojih mogućnosti kako u edukativnom, ali još više u psihološkom smislu, jedno pozitivno iskustvo.

Da se naše vrijedne članice, žene, majke rasplešu i dobro zabave pobrinuli su se Duo Magnolia, Klaudio i Mladen Radolović te im zahvaljujemo.

Za siguran dolazak članica na  radionice pobrinu se videće pratiteljice Udruge slijepih Istarske županije koje su zaposlene u sklopu programa „Spremni?! – Idemo!“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Svakoj članici uručen je prigodan cvijet, poklon te CD-e na kojem se nalazi u zvučnom izdanju brošura koja je nastala povodom 10. godina održavanja kreativne radionice „Stvaraj ljepotu i osjećaj sreću“.  Brošura je snimljena u Radio Istri te im zahvaljujemo na razumijevanju za problematiku osoba oštećena vida.

Ove godine Klub slijepih žena Istarske županije je domaćin 17. susreta s članicama Udruge slijepih Karlovačke i Primorsko goranske županije koji se već tradicionalno obilježava od 2007. godine.

(REX)
10.03.2023. – 10:33h

 

https://www.regionalexpress.hr/site/more/udruge-slijepih-istarske-zhupanije-obiljezhila-meunarodni-dan-zhena

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content