Search

Članovi udruge slijepih Istarske županije posjetili Skitaču

Članovi udruge slijepih Istarske županije posjetili Skitaču-133063

POSJET JE ORGANIZIRAN POVODOM SVETE LUCIJE
Udruga slijepih Istarske županije je za članice Kluba slijepih žena Istarske županije i voditeljicu Kluba slijepih žena Istarske županije, Tatjanu Grgorović, organizirala 10. prosinca 2022. godine posjet Skitači, a odlazak na Skitaču je organiziran povodom dana Svete Lucije, koji se obilježava 13.prosinca.

Zbog Covid pauze ovo je prvi jednodnevni izlet na koji su se članice Kluba uputile. Nažalost zbog lošeg vremena nisu mogle prošetati stazom Svete Lucije, no zato su s videćom pratnjom posjetile Planinarsku kuća Skitača gdje ih je ugostio Livio Faraguna i obližnju Župu Sv. Lucije, djevice i mučenice gdje ih je dočekao Župnik: vlč. Blaž Bošnjaković.

Sveta Lucija smatra se između ostalog i zaštitnicom slijepih , te je tim povodom za 65. godišnjicu postojanja Udruge slijepih Istarske županije u audio i digitalnom izdanju pripremljena brošura „Sveta Lucija – zaštitnica vida“.

Članice Kluba slijepih žena Istarske županije sljedeće godine će prigodno obilježiti desetu godišnjicu organiziranja kreativne radionice „Stvaraj ljepotu i osjećaj sreću“ koja je započeta s održavanjem 05. ožujka 2013. godine.

(REX/USIŽ)

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content