Search

Deseta obljetnica kreativne radionice Kluba slijepih žena IŽ

“STVARAJ LJEPOTU I OSJEĆAJ SREĆU”

Klub slijepih žena Županije istarske obilježile 10. godišnjicu kreativnih radionica

Počevši od 2013. članice Kluba slijepih Istarske županije sudjelovale su na 200 radionica * Za članice Kluba dolazak na radionicu predstavlja ispunjenost, razmjenu iskustava, druženje, dostupnost pojedinih informacija, deinstitucionalizaciju, kvalitetniji i ispunjeniji život, te motivaciju za uključivanjem  i u ostale aktivnosti koje organizira Udruga *Obilježena je i 72. godišnjica osnutka Udruge slijepih Istarske županije

25.02.2023

Članice Kluba slijepih Istarske županije su se 22. veljače 2023. godine okupile u prostorijama Udruge slijepih Istarske županije te sudjelovale u kreativnoj radionici pod nazivom „Stvaraj ljepotu i osjećaj sreću“ te su time obilježile 200. radionicu.

Prva radionica održana je 05.03.2013. godine. Radionice su se neprekidno održavale izuzev dijela 2020. i 2021. godine zbog pandemije virusa COVID-19.

U kreativnoj radionici “Stvaraj ljepotu i osjećaj sreću”, pod vodstvom voditeljice radionice Tatjane Grgorović, članice Kluba slijepih žena izrađuju radove, koji imaju estetsku i praktičnu funkciju, odlaze na rekreativne šetnje i izlete. Za članice Kluba dolazak na radionicu predstavlja ispunjenost, razmjenu iskustava, druženje, dostupnost pojedinih informacija, deinstitucionalizaciju, kvalitetniji i ispunjeniji život, te motivaciju za uključivanjem  i u ostale aktivnosti koje organizira Udruga. Voditeljici kreativnih radionica, gospođi Grgorović, rad sa osobama oštećena vida također je bio veliki izazov, ali po njezinim riječima, preispitivanje svojih mogućnosti kako u edukativnom, ali još više u psihološkom smislu, jedno pozitivno iskustvo.

Za siguran dolazak članica na  radionice pobrinu se videće pratiteljice Udruge slijepih Istarske županije.

Tijekom mjeseca ožujka članice Kluba izuzev dolaska na kreativne radionice na tjednoj bazi, također će prigodno obilježiti Međunarodni dan žena i 10. obljetnicu održavanja kreativne radionice. Ove godine Klub slijepih Istarske županije je domaćin 17. susreta sa članicama Udruge slijepih Karlovačke i Primorsko goranske županije koji se već tradicionalno obilježava od 2007. godine.

Pored  obljetnice kreativne radionice „Stvaraj ljepotu i osjećaj sreću“  obilježen je i osnutak Udruge slijepih Istarske županije. Udruga je osnovana 22. veljače 1951. godine, što znači da aktivno djeluje na području zaštite i rehabilitacije osoba oštećena vida 72. godine. U tom razdoblju Udruga je postigla značajne rezultate priznate ne samo u Istri, nego i šire. Osnivači Udruge su bili: Miho Banković, Ivan Brenko, Anton Buić, Anđelo Finderle, Perica Kapuralin, Anđa Molinarić, Ruža Petrović, Josip Štiković, Josip Ušić i Ivan Ušić.

 

 

https://www.istra24.hr/zivot/klub-slijepih-zena-zupanije-istarske-obiljezile-10.-godisnjcu-kreativnih-radionica

 

 

 

https://www.regionalexpress.hr/site/more/chlanice-kluba-slijepih-izh-sudjelovale-u-kreativnoj-radionici

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content