Search

Druženje i razgledavanje na tradicionalnom 18. susretu slijepih žena

OKUPILO SE 30-AK SUDIONICA

Druženje i razgledavanje na tradicionalnom 18. susretu slijepih žena

 

Nakon druženja na LUČ Eduka – Cukrići,sudionice su posjetile Malo rimsko kazalište u Puli: uz stručno vodstvo kustosice Arheološkog muzeja Giulie Codacci Terlević,  upoznate su sa brojnim zanimljivostima i znamenitostima grada Pule

U subotu je održan tradicionalni 18. susret slijepih žena na kojem se okupilo 30-ak sudionica. Domaćin susreta bila je Udruga slijepih Istarske županije, a na susretu su uz članice Udruge slijepih Istarske županije, sudjelovale i članice Udruge slijepih Karlovačke županije i Udruge slijepih Primorsko – goranske županije.

Sudionice su se najprije okupile na Edukacijsko-rehabilitacijskom Centru slijepih istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma – LUČ Eduka  Cukrići gdje je za sudionice bila organizirana podjela prigodnih poklon paketa. Glavni donator bila je Javna ustanova Nacionalni park Brijuni koja je donirala dvije ulaznice. Nakon druženja na LUČ Eduka – Cukrići, sudionice su se uputile prema Puli gdje su posjetile Malo rimsko kazalište koje je obnovljeno i nanovo otvoreno za posjetitelje 05.05.2023. povodom obilježavanja Dana grada Pule. Uz stručno vodstvo kustosice Arheološkog muzeja Giulie Codacci Terlević, sudionice su upoznate sa brojnim zanimljivostima i znamenitostima grada Pule. Na kraju susreta za sve sudionice bio je organiziran domjenak.

Program susreta je organizirala voditeljica Kluba slijepih žena Istarske županije, Danijela Stoković, uz pomoć Tatjane Grgorović, voditeljice kreativne radionice „Stvaraj ljepotu i osjećaj sreću“.

 

Istra24.hr, 22.05.2023.

 

https://www.istra24.hr/zivot/druzenje-i-razgledavanje-na-tradicionalnom-18.-susretu-slijepih-zena

 

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content