Search

Edukacija o pristupu i pratnji slijepih osoba u sklopu programa “Od malih nogu”

Edukacija o pristupu i pratnji slijepih osoba u sklopu programa “Od malih nogu”-130322

U UDRUZI SLIJEPIH ISTARSKE ŽUPANIJE PROMOVIRANA PJESMA ‘ŽIVOT JE LIJEP’
Edukaciju učenika 3. razreda srednje Glazbene škole Ivan Matetić – Ronjgov iz Pule u pratnji profesorice Milane Stajčić – Jaklin o pristupu i pratnji slijepim osobama, a u sklopu programa “Od malih nogu” održao je predsjednik Udruge slijepih Istarske županije Zlatko Kuftić u utorak, 13. rujna 2022. godine u prostorijama Udruge. Tom prilikom je promovirana pjesma „Život je lijep“, LUČ BLIND BAND-a kojeg su osnovali članovi Udruge slijepih Istarske županije. Autor teksta i glazbe je Feručo Lazarić, Aranžman i gitaru odsvirao: Mauro Giorgi, a članovi banda su: Deni Brščić, Feručo Lazarić, Zlatko Močenić, Zlatko Sandrić, Danijela Stoković i Antonija Uka. Pjesma je snimljeno u studiju: Mauro Giorgi, Galižana.

Uz demonstraciju tiflotehničkih pomagala koje slijepima služe u svakodnevnom životu, učenici su sa zanimanjem slušali o svijetu osoba s oštećenjem vida, na njima pristupačan način. Imali su prilike i postavljati pitanja, na koja je predsjednik Kuftić rado odgovarao, upoznavajući ih pritom o situacijama i sa kojima se slijepe osobe ih dana u dan susreću.

Edukacije se provode u sklopu dugogodišnjeg programa Udruge “Zaštita i unaprijeđenje kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji” te programa “Inovativnim oblicima volontiranja do razvoja novih kompetencija”, a financirana je od strane istarskih gradova i općina te Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

https://www.regionalexpress.hr/site/more/edukacija-o-pristupu-i-pratnji-slijepih-osoba-u-sklopu-programa-od-malih-nogu

(H.R.)

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content