Search

Edukacija o slijepim osobama u OŠ Divšići

U SKLOPU PROGRAMA OD MALIH NOGU
Edukaciju učenika Osnovne škole Divšići o pristupu i pratnji slijepim osobama, a u sklopu programa “Od malih nogu” održao je predsjednik Udruge slijepih Istarske županije Zlatko Kuftić u petak, 15. listopada 2021. u prostorijama škole, povodom Međunarodnog dana bijelog štapa i 70 obljetnice Udruge slijepih Istarske županije.

Uz demonstraciju tiflotehničkih pomagala koje slijepima služe u svakodnevnom životu, učenici su sa zanimanjem slušali o svijetu osoba s oštećenjem vida, na njima pristupačan način. Imali su prilike i postavljati pitanja, na koja je predsjednik Kuftić rado odgovarao, upoznavajući ih pritom o situacijama i sa kojima se slijepe osobe ih dana u dan susreću.

Edukacije se provode u sklopu dugogodišnjeg programa Udruge “Zaštita i unaprijeđenje kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji” te programa “Inovativnim oblicima volontiranja do razvoja novih kompetencija”, a financirana je od strane istarskih gradova i općina te Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

https://www.regionalexpress.hr/site/more/edukacija-o-slijepim-osobama-u-osh-divshii

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content