Search

Edukacija TZ djelatnika Svetvinčenat

Vrh obrasca

Dno obrasca

HRVATSKI SAVEZ SLIJEPIH Poticanje inovativnih oblika turizma za osobe s invaliditetom

Projekt se provodi u sklopu programskog područja Ministarstva turizma i sporta vezanog za projekte razvijanja svijesti o pristupačnom turizmu

U sklopu projekta ‘Sinergijom u zajednici do održivih usluga u turizmu’, koji iznosom od 185.613,94 kuna sufinancira Ministarstvo turizma i sporta, u utorak, 22. studenog u prostorijama Kaštela Morosini Grimani Svetvinčenat, održana je edukacija o pristupu i pratnji slijepim osobama.

Interaktivnu i praktičnu edukaciju temeljem koje su polaznici imali priliku isprobati razne simulacije iz praktične svakodnevnice slijepih osoba, provodili su stručnjaci Hrvatskog saveza slijepih iz Zagreba.

Isprobali su tako različite vrste naočala kojima su dočarani različiti oblici oštećenja vida, pogledali su edukativne filmove, a ujedno su imali prilike učiti o samoj pratnji te izmijeniti ulogu videćeg pratitelja i slijepe osobe.

Projekt se provodi u sklopu programskog područja Ministarstva turizma i sporta vezanog za projekte razvijanja svijesti o pristupačnom turizmu te poticanja inovativnih oblika turizma za osobe s invaliditetom.

 

Zlatko Kuftić

Objavljeno: 24.11.2022

 

 

 

https://www.in-portal.hr/in-portal-news/in-mreza/26740/hrvatski-savez-slijepih-poticanje-inovativnih-oblika-turizma-za-osobe-s-invaliditetom

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content