Search

Edukacija učenika o pristupu i pratnji slijepim osobama

U SKLOPU PROGRAMA “OD MALIH NOGU”

Edukacija učenika o pristupu i pratnji slijepim osobama

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Edukaciju učenika dvaju sedmih razreda Osnovne škole Giuseppina Martinuzzi Pula iz Pule u pratnji profesorica Ilenie Matticchio i Daniele Močinić o pristupu i pratnji slijepim osobama te prilagođenim sportskim sadržajima za slijepe osobe, a u sklopu programa „Od malih nogu“ održao je predsjednik Udruge slijepih Istarske županije Zlatko Kuftić u Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma – LUČ Eduka Cukrići.

Na igralištu u sklopu LUČ Eduka Cukrići koje je kupljeno u sklopu projekta „Sinergijom u zajednici do održivih usluga u turizmu“ financiranog od strane Ministarstva turizma i sporta RH, učenici su se okušali u prilagođenim sportskim aktivnostima za osobe oštećena vida koje im je prezentirao predsjednik Zlatko Kuftić; visećoj kuglani, košarci za slijepe i elektronskom govornom pikadu.

Tatjana Gregorović, voditeljica kreativne radionice koja je namijenjena za slijepe članice Udruge učenicima je predstavila radove sudionica kreativne radionice „Stvaraj ljepotu i osjećaj sreću“. Učenici su imali prilike postavljati pitanja na koja su predsjednik Zlatko Kuftić i voditeljica kreativne radionice Tatjana Gregorović rado odgovarali upoznavajući ih pritom sa situacijama s kojima se slijepe osobe susreću u svakodnevnom životu.

Edukacije se provode u sklopu dugogodišnjeg programa Udruge „Zaštita i unaprjeđenje kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji“.

Glas Istre, 01.06.2023.

https://www.glasistre.hr/istra/2023/06/01/-866141

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content