Search

Edukacijski posjet učenika Medicinske škole

UČENICI MEDICINSKE ŠKOLE POSJETILI UDRUGU SLIJEPIH ISTARSKE ŽUPANIJE
Udrugu slijepih Istarske županije proteklog je tjedna, u dva dana, posjetilo 80-ak učenika trećih i četvrtih razreda Medicinske škole Pula u pratnji svojih nastavnica strukovnih predmeta, Monike Buršić, Anje Dević, Klare Ibrišagić, Kristine Majer Čekada, Ivane Popović, Sanje Sobol i Snježane Svitlić Buisavljević.
Riječ je o posjetu edukativnog karaktera koji se već nekoliko godina održava tradicionalno u sklopu edukativnih vježbi ove pulske srednje škole. Učenike i njihove nastavnice s radom Udruge upoznao je njezin predsjednik, Zlatko Kuftić koji je pritom istaknuo kako je Udruga osnovana 1951. godine. Ovakve su nam edukacije izuzetno važne, napomenuo je, budući da putem njih možemo ljude, posebice mlade, buduće medicinske djelatnike, poučiti načinu pristupa slijepim osobama. Kada susretnete slijepu osobu važno je ponajprije dati joj znak da se obraćate upravo njoj, dodao je Kuftić naglasivši kako se slijepu osobu nikada ne smije gurati ispred sebe.

Učenici su upoznati i s problemima s kojima se slijepe osobe susreću u svakodnevnom životu poput teškog pronalaženja posla ili pak nemogućnosti samostalnog obavljanja raznih obaveza.
Ono što ih najviše zanimalo bila su pomagala kojima se slijepe osobe koriste, a koja su za ovu prigodu bila izložena, poput govorne vage i tlakomjera, Brailleove knjige i pisaće mašine, dok im je predsjednik Udruge pokazao i mobitel prilagođen slijepim osobama.
Za kraj susreta budućim pulskim medicinarima Udruga je omogućila i da se okušaju u igranju govornog pikada što je kod njih izazvalo veliki interes.

http://www.regionalexpress.hr/site/more/edukacijski-posjet-uchenika-medicinske-shkole

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content