Search

„GLEDAJTE SVIJET NAŠIM OČIMA 2“

EU-projekt Videći pratitelji za 30-ak slijepih osoba u Istri

Jučer je u sjedištu Udruge slijepih Istarske županije u Zadarskoj ulici predstavljen projekt “Gledajte svijet našim očima 2”, kojim će se uz 485.600 kuna pristiglih iz Europskog socijalnog fonda slijepim osobama u Istri osigurati usluga videćeg pratitelja. Projekt se provodi od 1. travnja ove godine i trajat će 24 mjeseca.
– Iako obuhvaća skupinu od 30 korisnika, njihov će se broj povećati do kraja implementacije budući da dva videća pratitelja s područja Istarske županije pružaju uslugu i članovima ostalih udruga Hrvatskog saveza slijepih prilikom dolaska u Hostel ERKS u Premanturi, pojasnio je predsjednik Udruge Zlatko Kuftić.
Korištenjem vlastitog osobnog automobila, videći pratitelji prate slijepe osobe prilikom odlaska liječniku, u kupovinu i različite institucije, kao što su pošta, banka i slično.
– Hrvatski savez slijepih intenzivno radi na standardiziranju kontinuirane održive usluge videćeg pratitelja, neovisno o projektnim idejama pojedinih temeljnih udruga, istaknuo je Kuftić. Voditeljica projekta Katja Meden predstavila je ideju razvijanja socijalne usluge u pravcu zapošljavanja videćeg pratitelja slijepim osobama prilikom obavljanja sportsko-rekreativnih aktivnosti u Istri te ostalim županijama.

(Duška Palibrk)Objavljeno:29.09.2020.-Glas Istre

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content