Search

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić na sastanku s predstavnicima udruga osoba sa invaliditetom

POKAZAO VELIKI INTERES ZA NJIHOVE PROBLEME
Sastanak predstavnika Istarskog foruma udruga osoba s invaliditetom sa gradonačelnikom Grada Pule Filipom Zoričićem i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Elvirom Krizmanić Marjanović održan je u srijedu, 1. rujna 2021. u prostorijama Udruge slijepih Istarske županije u Zadarskoj 40 u Puli.
Organizator sastanka Zlatko Kuftić, predsjednik Udruge slijepih Istarske županije predstavio je inicijativu IFUOSI koja djeluje već čitavo desetljeće, okuplja ključne subjekte za zaštitu prava osoba s invaliditetom u Istri u svojstvu ključnog krovnog saveza OSI u Istri.
Gradonačelnik Filip Zoričić pokazao je velik interes za problematike okupljenih udruga i njihovih korisničkih skupina te najavio individualne sastanke sa pojedinim udrugama, nebi li pobliže upoznao potrebe pojedinih skupina osoba s invaliditetom koje aktivno djeluju na području Pule.
Pročelnica Elvira Krizmanić Marjanović izrazila je zadovoljstvo sa postojećom komunikacijom sa udrugama osoba s invaliditetom i pozvala ih na daljnju suradnju u provedbi projekata i raznih inicijativa.
Uz Udrugu slijepih Istarske županije, problematike specifičnih populacija osoba s invaliditetom iznijeli su i iz Društva distrofičara Istre, Društva za autizam Istra, Udruge gluhih i nagluhih Istarske županije, Udruge djece i mladih oštećena sluha Istre, Društva multiple skleroze Istarske županije te Udruge paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije.
Osim specifičnih problema pristupačnosti koje se odnose na arhitektonske barijere, govorilo se o potrebi za brigu i skrb najpotrebitijih članova, zatim o problemima institucionalne održivosti udruga, njihovih kapaciteta te daljnjeg funkcioniranja hladnih pogona, kao i o problematici zapošljavanja i stambenog zbrinjavanja osoba s invaliditetom.
Voditeljica projekata i programa Udruge slijepih Istarske županije Katja Meden, predstavila je dvogodišnji program lokalnog volonterskog centra za osobe s invaliditetom “Inovativnim oblicima volontiranja do razvoja novih kompetencija”, u sklopu kojega je Grad Pula – Pola također partner, a koji na godišnjoj razini sa 100.000,00 kn financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

https://www.regionalexpress.hr/site/more/gradonachelnik-pule-filip-zorichi-na-sastanku-s-predstavnicima-udruga-osoba-sa-invaliditetom

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content