Search

KOMENTIRAJ PRIJEDLOGE I PODRŽI OSNIVANJE POVJERENSTVA ZA OSOBE S INVALIDITETOM I DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU GRADA PULE!

Do 17. lipnja komentiraj prijedloge građana za Grad Pulu vezane za buduće Povjerenstvo za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju Grada Pule! Komentirati možeš model Povjerenstvatekst javnog natječaja za odabir kandidata za članove PovjerenstvaPoslovnik o radu i Etički kodeks Povjerenstva. Prijedlozi su dostupni u otvorenom i pristupačnim formatima – na lako razumljivom jeziku, kao video snimka tumača znakovnog jezika te kao audio snimka. Savjetovanje o prijedlozima građana za Grad provodi udruga Zelena Istra. Komentare zaprima putem Interneta, telefona i pošte te na adresi udruge.

Osoba si s invaliditetom, roditelj djeteta s teškoćama u razvoju ili predstavljaš udrugu koja ih podržava? Želiš da Pula bude bolji grad u kojem su svi građani ravnopravni, neovisno o eventualnom invaliditetu? Ako je tvoj odgovor na ova pitanja potvrdan, uključi se u savjetovanje i zajedničko stvaranje prijedloga vezanih za buduće Povjerenstvo za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju Grada Pule!

Prve prijedloge, koji se odnose na osnivanje i rad Povjerenstva, izradili su stručnjaci koji u svojem svakodnevnom radu podržavaju osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju – Zuzana Hoti-Radolović, Vanja Marković, Ozren Catela i Alma Zulim, uz podršku Zelene Istre. Radi se o prijedlogu modela Povjerenstva, teksta javnog natječaja za odabir kandidata za članove Povjerenstva, Poslovnika o radu i Etičkog kodeksa Povjerenstva. Prijedlozi su dostupni, osim u otvorenom i pristupačnim formatima – na lako razumljivom jeziku, u video formatu, uz prikaz tumača znakovnog jezika te kao audio snimka.

Savjetovanje je u tijeku do 17. lipnja, a Zelena Istra prikuplja komentare svih zainteresiranih dionika na ove prijedloge putem e-maila ured@zelena-istra.hr, telefona 052 506 065 ili putem pošte ili osobnim dolaskom na adresu Zelene Istre, Gajeva 3, 52100 Pula. Nakon provedenog savjetovanja bit će razmotreni i u prijedloge uvršteni svi dobro argumentirani komentari.

– Želimo Gradu Puli dostaviti što kvalitetnije prijedloge građana. Iz tog razloga molimo sve zainteresirane da se očituju o našim prijedlozima te da nam kažu gdje ih možemo eventualno poboljšati. Više glava uvijek misli pametnije, a vrlo rado primit ćemo i poruke podrške koje nam mnogo znače – ističe Dunja Mickov iz Zelene Istre koja provodi projekt “Građani za Grad – inkluzivno i sudioničko kreiranje Povjerenstva za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju Grada Pule”. Kako bi olakšali sudjelovanje u savjetovanju, tu je i jednostavan obrazac za komentiranje prijedloga. Nakon online savjetovanja, prijedlozi građana za Grad Pulu finalizirat će se na sastancima Radne grupe za kreiranje Povjerenstva koji će se održati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc

Pročitajte više na: https://www.zelena-istra.hr/hr/articles/novosti/1032/komentiraj-prijedloge-i-podrzi-osnivanje-povjerens/

 

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content