Search

“Mi smo tu” – Talijanska oš Giuseppina Martinuzzi

Zanimljiva radionica za osnovce: Članovi udruge slijepih objasnili su im KAKO SLIJEPI SANJAJU I MOGU LI VOZITI BICIKL

13.02.2020 17:48 | Autor: Duška PALIBRK

Udrugu slijepih Istarske županije u Puli u sklopu radionice “Mi smo tu” posjetili su učenici 4.a razreda Talijanske osnovne škole “Giuseppina Martinuzzi” u pratnji učiteljice Rosanne Biasiol-Babić i nastavnice Petre Rajh. Cilj je približiti mladima svijet slijepih osoba, a predsjednik udruge Zlatko Kuftić upoznao ih je i s načinom pristupa slijepima te objasnio da se najčešće po gradu kreću uz pomoć bijelog štapa, a mogli bi i uz pomoć psa vodiča, ali ih u Istri trenutno nema.

Djecu je pak zanimalo kako slijepe osobe sanjaju, mogu li voziti bicikl, gdje se nalazi Kuća svjetla te mogu li se baviti sportom. Na to su doznali da postoje govorni pikado, košarka prilagođena slijepima i kuglanje. Svi su se redom okušali u pikadu za slijepe.

Škola je dobila zahvalnicu za sudjelovanje u radionici “Mi smo tu”, a Udruga slijepih dječje radove na dar. Udruga 22. veljače obilježava 69. godinu djelovanja.

https://www.glasistre.hr/pula/mi-smo-tu-clanovi-udruge-slijepih-objasnili-osnovcima-kako-slijepi-sanjaju-i-mogu-li-voziti-bicikl-621743

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content