Search

Nogometaši NK Istre 1961 se okušali u elektronskom govornom pikadu

Nogometaši NK Istre 1961 se okušali u elektronskom govornom pikadu-131075

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA BIJELOG ŠTAPA ORGANIZIRAN EKIPNI TURNIR
U prostorijama Udruge slijepih Istarske županije 6. listopada 2022. godine održan je prijateljski ekipni turnir u pikadu povodom Međunarodnog dana bijelog štapa, koji se tradicionalno u svijetu obilježava 15. listopada, te su se tako nogometaši i logistika NK Istra 1961. okušali u novoj disciplini – u elektronskom govornom pikadu za osobe oštećena vida sa povezom na očima.

Organizator turnira je bila Udruga slijepih Istarske županije u suradnji sa Planinarsko rekreativnim klubom slijepih Istarske županije i Sportskom udrugom slijepih Učka.

Pikado ekipa Udruge slijepih Istarske županije je pobijedila pikado ekipu NK Istra 1961. Pobjeda pikado ekipe Udruge slijepih je rezultat dugogodišnjeg iskustva i vježbanja, a za pikado ekipu NK Istre 1961. je bila nova disciplina i novo iskustvo te su na nekoliko sati i oni iskusili kako je biti osoba oštećena vida i osloniti se na druga osjetila.

Natjecatelji pikado ekipe Udruge slijepih su bili: Martina Belić, Radenko Družetić, Terezija Gajski, Zlatko Kuftić, Milan Rojnić, Zlatko Sandrić i Saša Stanković, a sastav protivničkog tima je bio: Josip Brekalo, Lorea Compañon Larrañaga Kristijan Kopljar, Ivan Lučić, Jan Paus- Kunšt, Vinko Petković i Paula Zbodulja. Voditelj pikado turnira je bio Zlatko Kuftić, sudac Anica Todorović, a logistika Samanta Holli, Nina Kadrić i Mihael Korpar.

Nogometašima i logistici NK Istra 1961. s.d.d. zahvaljuju na dolasku i ugodnom prijateljskom druženju, te na hvalevrijednoj donaciji trenerki sportašima Sportske udruge slijepih. „Učka“.

https://www.regionalexpress.hr/site/more/nogometashi-nk-istre-1961-se-okushali-u-elektronskom-govornom-pikadu

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content