Search

O provedbi projekta “Glas za prijatelja”

SURADNJA ISTARSKIH ŠKOLA S UDRUGOM SLIJEPIH IŽ
Završna tiskovna konferencija u sklopu provedbe projekta “Glas za prijatelja”, koji je sa 79.027,00 kn financirala Zaklada “Hrvatska za djecu”, održana je u srijedu, 30.06.2021. u Puli.

Zlatko Kuftić, predsjednik Udruge slijepih Istarske županije tom se prigodom zahvalio svim sudionicima, koji su pomogli uspješnoj provedbi svih segmenata projekta.

Katja Meden, voditeljica projekata i programa Udruge slijepih Istarske županije, ukratko je izložila tijek projekta, koji je proizašao iz tradicionalno dobre suradnje USIŽ sa istarskim školama. Iz ukupno 5 osnovnih te 1 istarske srednje škole, 19 je učenika čitalo audio knjige, lektire prilagođenoj populaciji slijepih učenika.

Također je, u sklopu projekta “Glas za prijatelja” opremljen studio za snimanje zvučnih sadržaja, na Trgu Kralja Tomislava 1, u Puli.

(REX)

Uz zvučne knjižne sadržaje, u sklopu projekta pripremljen je i video spot, u kojem su sudjelovali učenici, a upriličen je i posjet zagrebačkom Tiflološkom muzeju, Hrvatskoj knjižnici za slijepe te Centru Silver.

Projekt “Glas za prijatelja” dodatno je ojačao suradnju Udruge slijepih Istarske županije s istarskim školama, za koju je sasvim sigurno da će se nastaviti u nekim novim projektnim sadržajima, zaključili su prisutni uzvanici.

(REX)

https://www.regionalexpress.hr/site/more/o-provedbi-projekta-glas-za-prijatelja

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content