Search

Održan je ekipni i pojedinačni turnir u elektronskom govornom pikadu za slijepe

NA PRVO MJESTO PLASIRALA SE EKIPA UDRUGE SLIJEPIH ISTARSKE ŽUPANIJE
Povodom Dana Grada Poreča i Dana Grada Pule, u organizaciji Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije i Udruge slijepih Istarske županije održan je ekipni i pojedinačni turnir u elektronskom govornom pikadu za slijepe u prostorijama Podružnice Poreč USIŽ, 29. travnja 2022.

U ekipnoj konkurenciji sudjelovale su dvije ekipe, pikado ekipa SUS Učke i pikado ekipa USIŽ.

Na prvom mjestu plasirala se ekipa USIŽ, u sastavu: Željko Čižmešija, Radenko Družetić, Mihael Korpar i Saša Stanković.

Drugo mjesto osvojila je pikado ekipa SUS Učke u sastavu: Samanta Holli, Marija Legović, Milan Rojnić i Zlatko Sandrić, rezervni igrač bio je Zlatko Kuftić.

U sklopu pojedinačnog turnira, B1 kategorije (osobe bez ostatka vida) treće mjesto Marija Legović, drugo mjesto Radenko Družetić, a prvo mjesto osvojio je Željko Čižmešija.

U konkurenciji B2 (natjecatelji sa ostatkom vida, redovni članovi Udruge i videći natjecatelji) sudjelovalo je ukupno 4 natjecatelja, od kojih se na trećem mjestu plasirao Mihael Korpar, drugo mjesto osvojio je Milan Rojnić, a prvo mjesto Saša Stanković.

Sudac turnira bio Mihael Korpar, a logistički tim djelatnice USIŽ: Samanta Holli i Irena Bratović, a voditelj turnira bio je Zlatko Kuftić.

Velik doprinos u uspješnoj organizaciji ekipnog i pojedinačnog turnira u pikadu dale su Irena Bratović i Olimpija Meden, dopredsjednica USIŽ i predsjednica podružnice Poreč, kao i dugogodišnja volonterka Udruge slijepih Istarske županije Nerina Pištan. Turnir je financiran financijskim sredstvima Grada Poreča.

(REX)

03.05.2022. – 10:15h

https://www.regionalexpress.hr/site/more/odrzhan-je-ekipni-i-pojedinachni-turnir-u-elektronskom-govornom-pikadu-za-slijepe

 

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content