Search

Održane edukacije s ciljem zapošljavanja OSI

Održane edukacije s ciljem zapošljavanja OSI-132721

PROJEKT VRIJEDNOSTI 2.201.232,00 KUNA
U sklopu projekta “Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina na Urbanom području Pula”, koji u partnerskoj ulozi Udruga slijepih Istarske županije provodi s ciljem poticanja zapošljavanja ranjivih skupina, predstavnici Udruge sudjelovali su na jednodnevnoj Radionici društvenog inoviranja, kojom je služeći se Design thinking metodama moderirala Lana Lovašić.

Strateginja i stručnjakinja za društvene inovacije, Lana Lovašić posjeduje bogato iskustvo od preko 15 godina rada u području razvoja poduzetništva na način primjene inkluzivnih inovacija koje će doprinijeti društvenom napretku, u kojem će postojati jednake mogućnosti i održivi razvoj.

Interaktivnim metodama, Lovašić je sa sudionicima tijekom radionice razvijala ideje o mogućnostima razvoja društvenih inovacija za osobe s invaliditetom te osobe oštećena vida.

Nositelj projekta, čiji je cilj jačanje kompetencija osoba s invaliditetom radi njihove bolje konkurentnosti na tržištu rada, jest Općina Marčana, a uz Zakladu za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, partneri su i sljedeće udruge OSI: Udruga slijepih Istarske županije, Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije, Društvo multiple skleroze Istarske županije, Udruga cerebralne paralize Istarske županije i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre.

U periodu provedbe, predstavnici radno aktivnih nezaposlenih osoba s invaliditetom imali su prilike pohađati niz savjetovanja i edukacija s ciljem poticanja zapošljavanja OSI i njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Projekt ukupne vrijednosti 2.201.232,00 kn financira Europski socijalni fond.

https://www.regionalexpress.hr/site/more/odrzhane-edukacije-s-ciljem-zaposhljavanja-osi?fbclid=IwAR30cc12kQZmu_Tbr06RS6xutTV4RJvD3pyqUHsiNDVEKj9NP73XGYoRDfY

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content