Search

Osnovana zaklada za pomoć školovanju učenicima oštećenog vida

Misija Udruge slijepih Istarske županije je promicanjem i provedbom antidiskriminacije, jednakih mogućnosti i univerzalnog dizajna pridonijeti afirmaciji osoba oštećena vida u Istarskoj županiji, a vizija kojoj se teži je društvo u kojemu će se poštivati dostojanstvo svake osobe, njegovati međusobno uvažavanje i solidarnost, i u kojemu biti slijep neće značiti ‘manje vrijedan’, ‘različit’.

Potaknuti željama i težnjama da se djeci i mladima oštećena vida na području Istarske županije koja su na školovanju osigura što kvalitetnije obrazovanje i lakše školovanje članovi Upravnog odbora Udruge su sa 26. listopadom osnovali Zakladu za poticanje obrazovanja slijepih Istarske županije pri Udruzi slijepih bez svojstva pravne osobe te je vršiteljem dužnosti do sjednice Upravnog odbora Udruge imenovan Zlatko Kuftić.

Važnost akcije je prepoznala Istarsko-američka humanitarna udruge IACA „The Istrian American Charities Association“ iz New Yorka čiji je predsjednik Louis Santales donirao 7.405  kuna.

Zainteresirani za pomoć djeci i mladima na školovanju mogu pomoći uplatom na žiro račun Udruge slijepih Istarske županije HR5423600001300163730 koji je otvoren u Zagrebačkoj banci s pozivom na broj 26-10-2022. Poziv na donaciju iz ove udruge posebice upućuju pravnim osobama.

https://www.regionalexpress.hr/site/more/udruga-slijepih-istarske-zhupanije-primila-donaciju-od-1.00000-americhkih-dolara

https://www.istra24.hr/zivot/osnovana-zaklada-za-pomoc-skolovanju-ucenicima-ostecenog-vida

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content