Search

Predstavljena ‘Puzzla arene za slijepe i slabovidne osobe’

U pulskoj Areni predstavljen je projekt ‘Puzzla arene za slijepe i slabovidne osobe’. Realizirali su ga predstavnici Sveučilišta Jurja Dobrile točnije Znanstveno-istraživačkog instituta Visio te Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva s partnerima.

Riječ je o prototipu društvene inovacije ‘Puzzla arene za slijepe i slabovidne osobe’. Sa studentima ga je kreirao i ostvario ravnatelj Znanstveno-istraživačkog instituta Visio Sveučilišta Jurja Dobrile Sven Maričić.

Proces društvenog inoviranja razvio se u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, dok su partneri i Škola za odgoj i obrazovanje te Medicinska škola Pula u ime kojih su govorile Višnja Popović i Danijela Panić.

Predsjednik Udruge Slijepih Istarske županije Zlatko Kuftić istaknuo je znatan doprinos novih tehnologija u životu slijepih i slabovidnih osoba. Obratio se i novoizabrani rektor Sveučilišta Juraj Dobrila Marinko Škare, koji je istaknuo važnost društvenih inovacija i društveno odgovornih projekata u zajednici.

Upravo je 3D and Virtual Reallity novi razvojni smjer a ‘Puzzla arene za slijepe i slabovidne osobe’ je, čulo se, tek jedan u nizu proizvoda koji će pomoći ranjivim skupinama društva.

(Tatjana Kaštelan)Objavljeno:03.12.2020.-HRT-Radio Pula

https://radio.hrt.hr/radio-pula/clanak/predstavljena-puzzla-arene-za-slijepe-i-slabovidne-osobe/252377/

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content