Search

PULJANI OSVOJILI DVIJE MEDALJE NA 18. POJEDINAČNOM PRVENSTVU SLIJEPIH RH U PIKADU

U Hostelu „Erks“ u Premanturi proteklog je tjedna, od 3. do 6. rujna održano 18. pojedinačno prvenstvo Hrvatske u pikadu za slijepe Hrvatskog športskog saveza slijepih na kojem je sudjelovao 71.  natjecatelj iz Hrvatske, odnosno iz Bjelovara, Lipika, Osijeka, Pakraca, Požege, Pule, Rijeke, Vukovara, Zadra i Zagreba.

U ime Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije nastupilo je troje igrača (Željko Čižmešija, Zlatko Kuftić, Momčilo Nikolić i Dara Paris) dok su Sportsku udrugu slijepih „Učka“ iz Pule  predstavljali Radenko Družetić, Terezija Gajski, Milan Rojnić, Zlatko Sandrić i Saša Stanković.

Radenko Družetić („Učka“) osvoji je prvo mjesto u kategoriji B1muški natjecatelji bez ostatka vida u kojoj je snage odmjerilo 26 natjecatelja. Družetić je ujedno da sada pet puta bio prvak Hrvatske u pikadu za slijepe te je time stao rame uz rame sa Kristijanom Dodigom iz Zagreba.

Tereziji Gajski („Učka“), u kategoriji B2 žene, natjecateljice s ostatkom vida koja je okupila 16 natjecateljica, pripalo je drugo mjesto. Gajski je do sada osvojila 6 brončanih, 3 srebrne i 3 zlatne medalje.

Troškove sudjelovanja Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije i Sportske udruge slijepih „Učka“ na 18. pojedinačnom prvenstvu slijepih RH u pikadu, sufinancirala je Sportska zajednica Grada Pule i Grad Poreč.

Organizaciju Prvenstva potpomogle su i Turistička zajednica Grada Pule, Umaga i Vodnjana te Turističke zajednice Općine Medulin, Oprtalj i Vižinada.

Voditelj pikada bio je Villiam Jelušić, a suci Prvenstva Goran Ričko i Anica Todorović.

Tradicionalno, Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u pikadu za slijepe organizira Hrvatski športski savez slijepih.

RADIO MEDULINFM, 08.09.2020

 

Puljani osvojili dvije medalje na 18. pojedinačnom prvenstvu slijepih RH u pikadu

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content