Search

U Svetvinčentu je održana promocija pljočkanja na slijepo

U SKLOPU 5. MEĐUNARODNOG FESTIVALA PLJOČKANJA
U sklopu programa edukacijskih aktivnosti za Udruge, a u sklopu Međunarodnog sportskog sastanka projekta Erasmus + Opportunity i 5. Internacionalnog festivala pljočki, održana je u petak, 22. listopada 2021. promocija pljočkanja na slijepo u kojoj su sudjelovali članovi Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije i Sportske udruge slijepih “Učka”.

Tako su u prostorijama Gradske lože Svetvinčenat snage odmjerili članovi PRKSIŽ i SUS “Učka” te Pljočkarski klub agroturist Vodnjan, koji je slavio sa 7:3.

Ekipu PRKSIŽ i SUS “Učka” činili su Radenko Družetić, Zlatko Kuftić, Milan Rojnić i Zlatko Sandrić, dok su u ekipi Pljočkarski klub agroturist Vodnjan igrali Janko Damijanić, Bruno Drandić, Marijo Piljan i Josip Starčić.

Susret je ujedno bio i prilika za Istarski pljočkarski savez da kao član Hrvatskog Saveza Tradicijskih igara i sportova okupi partnere spomenutog Erasmus + projekta te omogući članovima Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije da usvoje osnove tradicijskih igara Istre na njima prilagođen način.

U sklopu 5. Međunarodnog festivala pljočkanja, u subotu, 23.10.2021. predsjednik Kluba Zlatko Kuftić predao je zahvalnicu Istarskom pljočkarskom savezu povodom 10. godišnjice Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije te je sudjelovao na Skupštini  European Traditional Sports and Games Association.

(rex)

25.10.21.

http://www.regionalexpress.hr/site/more/u-svetvinchentu-je-odrzhana-promocija-pljochkanja-na-slijepo

Udruga slijepih Istarske županije – sportske novosti

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content