Search

Učenici Talijanske osnovne škole posjetili Udrugu slijepih IŽ

U SKLOPU RADIONICE “MI SMO TU”
Prošlog su tjedna Udrugu slijepih Istarske županije u Puli u sklopu radionice „Mi smo tu“ posjetili učenici 4.a razreda talijanske Osnovne škole „Giuseppine Martinuzzi“ u pratnji učiteljice razredne nastave Rosanne Biasiol-Babić i nastavnice hrvatskog jezika, Petre Rajh.

Primio ih je predsjednik Udruge, Zlatko Kuftić koji je istaknuo kako Udruga, osim radionice Mi smo tu, provodi i razne druge edukacije, među kojima i ona pod nazivom „Od malih nogu“, a cilj svih aktivnosti je, dodao je, upoznati sve zainteresirane, o poteškoćama i problemima s kojima se slijepe osobe susreću u svakodnevnom životu.

U kratkim crticama Kuftić je mališane upoznao i s načinom pristupa slijepim osobama. Kazao je kako se slijepe osobe gradom najčešće kreću uz pomoć bijelog štapa, a mogu to činiti i uz pomoć psa vodiča kojih u Istri trenutno nema.

Djecu je pak zanimalo kako slijepe osobe sanjaju, mogu li voziti bicikl, gdje se nalazi Kuća svijetla te mogu li se slijepi baviti sportom. Kuftić ih je stoga upoznao s raznim sportskim disciplinama prilagođenim slijepim osobama, kao što je govorni pikado, košarka prilagođena slijepim osobama i kuglanje.

Ono što je privuklo najveću pozornost učenika bio je upravo govorni pikado u kojem su se svi redom okušali.
Tijekom susreta predsjednik Udruge školi je uručio zahvalnicu za sudjelovanje u radionici „Mi smo tu“, dok su djeca Kuftiću poklonila prigodne radove koje su sama izradila.

Kuftić je među ostalim prisutne upoznao i sa nadolazećom godišnjicom. Udruga naime 22. veljače obilježava 69. godinu postojanja.

(rex)

http://www.regionalexpress.hr/site/more/uenici-talijanske-osnovne-kole-posjetili-udrugu-slijepih-i

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content