Udruga slijepih dobila redizajniranu web stranicu

PRILAGOĐENA JE OSOBAMA OŠTEĆENA VIDA
Web stranica Udruge https://www.usiz-pula.hr odnedavno je redizajnirana, prilagođena osobama oštećena vida te pametnim telefonima. U samu web stranicu implementirani su podaci Udruge slijepih Istarske županije, Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije, Sportske udruge slijepih “Učka” i Tiflo izloga.
Udruga slijepih Istarske županije proteklih je nekoliko godina radila na prikupljanju pomagala za potrebe projekta „Tiflo izlog“. Cilj projekta bio je upoznati kako osobe oštećena vida, tako i videće osobe o pomagalima koja su prilagođena osobama oštećena vida, ujedno ih informirati i o samom njihovom tehnološkom napretku.

Napredak tiflotehničkih pomagala putem projekta „Tiflo izlog“ prikazan je kroz 145 fotografije (https://usiz-pula.hr/tiflo-osnovni-podaci/). Dosadašnji financijeri projekta su ACI MARINA d.d., Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Grad Pula i Grad Rovinj.
Sljedeće što predstoji je osigurati financijska sredstava kako bi se opis pojedinog pomagala snimio zvučno i u potpunosti prilagodio osobama oštećena vida.
(REX)

Share on facebook
Podijeli na Facebooku
Share on twitter
Podijeli na twitteru
Share on linkedin
Podijeli na LinkedInu
Share on print
Isprintaj
Skip to content