Search

Udruga slijepih IŽ na obilježavanju 75. obljetnice Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj

Udruga slijepih IŽ na obilježavanju 75. obljetnice Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj

ODLAZAK U BAR SUFINANCIRAN OD STRANE ISTARSKE ŽUPANIJE 
Dana 26. svibnja 2023. godine, predsjednik Udruge slijepih Istarske županije Zlatko Kuftić prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obilježavanja 75. obljetnice postojanja Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj koja se održala u velikoj Sali skupštine Opštine Bar u Baru. Svečanoj akademiji su uz predsjednika Udruge slijepih Istarske županije, prisustvovali i predstavnici udruga slijepih iz Bosne i Herecegovine, Slovenije i  Srbije.

14.10.2015. potpisana je Povelja o suradnji između Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Koper, Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj i Udruge slijepih Istarske županije. Cilj potpisivanja povelje, kao i sam odlazak na  svečanu akademije povodom obilježavanja 75. obljetnice postojanja Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj je razvijanje partnerskih odnosa i jačanje suradnje u regiji između udruga osoba oštećena vida.

Povodom značajnog jubileja Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj objavljen je i prvi broj časopisa „Svjetlost“ na Brailleovom i na crnom tisku, novog glasila za društvena, kulturna i životna pitanja slijepih i slabovidih Bara i Ulcinja. To je periodično glasilo koje ima za cilj svestrano, objektivno, istinito i pravovremeno obavještavanje javnosti o životu, radu i stvaralaštvu slijepih i slabovidih, kao i njihove organizacije. Časopis je još jedan oblik komuniciranja slijepih sa onima koji vide i još jedan način uspostavljanja međusobne saradnje, povjerenja i razumijevanja.

Udruga slijepih županije Šibensko-kninske je 26. svibnja 2023. obilježila svoju 70. obljetnicu, a zbog nemogućnosti prisustvovanja na istome po povratku iz Bara predsjednik Udruge slijepih Istarske županije, Zlatko Kuftić, se susreo sa predsjednikom Udruge slijepih Šibensko – kninske županije, Josom Bagićem. Tom prilikom je uručena zahvalnica Udruzi slijepih Istarske županije.

Odlazak u Bar je sufinancirala Istarske županija – Regione Istriana.

https://www.regionalexpress.hr/site/more/udruga-slijepih-izh-na-obiljezhavanju-75-obljetnice-organizacije-slijepih-za-bar-i-ulcinj

Regional express, 01.06.2023.

 

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content