Search

Uspon slijepog planinara na Kilimandžaro

SPORT I REKREACIJA

NA 3.700 METARA NADMORSKE VISINE

ŠETNJA PO KROVU AFRIKE Slijepi istarski planinar Feručo Lazarić poslao poruku s Kilimanjara

Teško je procijeniti što je teže, popeti se pod oblake Kilimanjara ili poslati poruku do Istre, ali Feručo je, očekivano, uspio oboje. Potvrdio je da je 8. veljače u 14.30h uspješno stigao do svog visokog cilja

10.02.2023

1 min

Maja Jokanović

 

Jedan od najpoznatijih istarskih planinara, Feručo Lazarić, poslao je poruku s krova Afrike i potvrdio da je 8. veljače u 14.30h uspješno stigao do svog cilja, Horombo Huta na Kilimanjaru, smještenog na 3.700 m nadmorske visine.

Teško je procijeniti što je teže, popeti se pod oblake Kilimanjara ili poslati poruku do Istre, ali Feručo je, očekivano, uspio oboje.

Na ovoj točci Feručo će se ovog puta zaustaviti – Kilimanjaro je zahtjevna planina, a on je iskusan planinar i ovim podvigom tek se upoznaje s planinom ka čijem će vrhu krenuti u nekoj drugoj ekspediciji. U ovom trenutku već je započeo postupni spust.

Zastava će ipak stići do vrha Afrike zahvaljujući Feručovoj kolegici Sandi Doljanin iz planinarskog društva „Sv. Jakov” iz Bitelića na Dinari koja je nastavila uspon. Želimo joj sreću i dobro vrijeme.

Feručo Lazarić se planinarenjem počeo baviti nakon što je u četrdesetoj godini oslijepio zbog bolesti koja se zove ablacija mrežnice oka. Do sada se popeo na Olimp, Triglav i vrh Balkana, Musalu. Član je planinarskog društva „Glas Istre“ iz Pule.

Zahvaljujući njegovom doprinosu, inkluzivno planinarenje u Hrvatskoj posljednjih je godina značajno napredovalo.

 

 

 

https://www.istra24.hr/sport-i-rekreacija/setnja-po-krovu-afrike-slijepi-istarski-planinar-feruco-lazaric-poslao-poruku-s-kilimanjara?fbclid=IwAR128rUTXuOC0SPf19W2prhCEHDcSh_MbZZABRrKlIxLRQGIsNHTJk3rM5E

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content