Search

Zaklada za poticanje obrazovanja slijepih Istarske županije

Zaklada za poticanje obrazovanja slijepih Istarske županije-131724

ŽELJA DA SE MLADIMA OŠTEĆENA VIDA OSIGURA ŠTO KVALITETNIJE OBRAZOVANJE
Misija Udruge slijepih Istarske županije je promicanjem i provedbom antidiskriminacije, jednakih mogućnosti i univerzalnog dizajna pridonijeti afirmaciji osoba oštećena vida u Istarskoj županiji, a vizija kojoj se teži je društvo u kojemu će se poštivati dostojanstvo svake osobe, njegovati međusobno uvažavanje i solidarnost, i u kojemu biti slijep neće značiti ‘manje vrijedan’, već ‘različit’.

Potaknuti željama i težnjama da se djeci i mladima oštećena vida na području Istarske županije koja su na školovanju osigura što kvalitetnije obrazovanje i lakše školovanje članovi Upravnog odbora Udruge su sa 26. listopadom 2022. godine osnovali Zakladu za poticanje obrazovanja slijepih Istarske županije pri Udruzi slijepih bez svojstva pravne osobe te je vršiteljem dužnosti do sjednice Upravnog odbora Udruge imenovan Zlatko Kuftić.

Važnost akcije je prepoznala Istarsko-američka humanitarna udruge IACA „The Istrian American Charities Association“ iz New Yorka čiji je predsjednik Louis Santales uplatom 7.405,00 kn.

Zainteresirani za pomoć djeci i mladima na školovanju možete pomoći uplatom na žiro račun Udruge slijepih Istarske županije HR5423600001300163730 koji je otvoren u Zagrebačkoj banci s pozivom na broj  26-10-2022.

https://www.regionalexpress.hr/site/more/zaklada-za-poticanje-obrazovanja-slijepih-istarske-zhupanije

https://www.istra24.hr/zivot/osnovana-zaklada-za-pomoc-skolovanju-ucenicima-ostecenog-vida

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content