LUČ Eduka Cukrići

Potrebe slijepih

Temeljem iskazanih potreba većeg broja članova Udruge došli smo do saznanja da je članstvo zainteresirano za rekreativne izlete i boravak u prirodi. Stoga je Udruga slijepih Istarske županije kupila zemljište površine 31000 m2 u mjestu Cukrići pokraj Juršići, namijenjeno za izgradnju Izletišta slijepih Istre, prvog takve vrste na području Republike Hrvatske.

Svrha budućeg Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Regionalnog centra inkluzivnog turizma LUČ Eduka – Cukrići je da se članovima Udruge slijepih Istarske županije omogući odlazak na rekreativne izlete u prirodi i boravak na svježem zraku radi zdravstvene preventive, orijentacije na otvorenom prostoru, češćeg druženja i bolje komunikacije, a posebno novo-oslijepljelima kako bi im se vratilo samopouzdanje i vjera u život. Uz rekreativno-zabavni karakter Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Regionalnog centra inkluzivnog turizma – Cukrići, stvorile bi se pretpostavke za održavanje edukativnih skupova, što bi znatno poboljšalo kvalitetu života slijepih osoba.

Na spomenutoj lokaciji nalazi se puno zelenila, a teren je pretežito ravan, što daje osnovnu pretpostavku za izgradnju suvremenog i kvalitetnog Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Regionalnog centra inkluzivnog turizma LUČ Eduka – Cukrići za ugodan boravak u prirodi. Blizina naseljenog mjesta, glavna asfaltna cesta, te željeznička postaja udaljena 600 m i autobusna postaja udaljena 1300 m, znatno pogoduju otvaranju Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre Cukrići . Svega 25 kilometara udaljena je Zračna luka Pula , koja omogućuje brži i udobniji dolazak do Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre Cukrići iz udaljenijih krajeva naše zemlje, pa i inozemstva. Time su unaprijed stvoreni dobri uvjeti za mogućnost dolaska na Edukacijskorehabilitacijski centar slijepih Istre Cukrići članovima Udruge slijepih cijele Istarske županije, te svim zainteresiranim slijepim osobama i ostalim osobama s invaliditetom sa područja cijele Republike Hrvatske.

Skip to content