Search

Međunarodni susret slijepih Istre

Međunarodni susret slijepih Istre

U REGIONALNOM CENTRU INKLUZIVNOG TURIZMA LUČ EDUKA CUKRIĆI
Trodnevnu manifestaciju “Dani otvorenih vrata” u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH, Udruga slijepih Istarske županije okrunila je u subotu, 12. lipnja 2021. Međunarodnim susretom slijepih Istre na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma LUČ Eduka Cukrići.

Cjelodnevna volonterska manifestacija povodom 70. obljetnice Udruge slijepih Istarske županije te 10. obljetnice Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije, održana je u sklopu programa “Inovativnim oblicima volontiranja do razvoja novih kompetencija”.

Uz prigodni glazbeni program gostiju iz Udruge slijepih sisačko moslavačke županije, terapijsko jahanje Konjičkog kluba Cukrići, uzvanici su imali prilike sudjelovati u turniru govornog elektronskog pikada za slijepe u tri kategorije.

U B1 kategoriji (osobe bez ostatka vida) sudjelovalo je ukupno 9 natjecatelja, od kojih se na trećem mjestu plasirao Tomica Lilić iz Rijeke, 2. mjesto osvojio je Željko Čižmešija iz Poreča, dok je 1. mjesto osvojio Radenko Družetić iz Pule.

U B2 kategoriji (osobe s ostatkom vida) sudjelovalo je 12 natjecatelja, od kojih je treće mjesto osvojio Zlatko Močenić iz Pule, drugo mjesto Ratko Đurić iz Siska, a prvo mjesto Željka Benčić iz Buzeta.

U B3 kategoriji (videće osobe) sudjelovalo je 10 natjecatelja, od kojih je treće mjesto osvojila Anica Todorović iz Pule, drugo mjesto Silvano Komar iz Buzeta, a prvo mjesto Davor Domanović iz Rijeke.

Uz Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Susret je financirala Istarska županija – Regione Istriana, Grad Pula – Pola, Općina Svetvinčenat, Grad Labin i OTP banka d.d.

(REX)

Objavljeno 14/06/21 u 04:40 PM unutar kategorije Naslovnica • Sport • Zanimljivosti •

 

http://www.regionalexpress.hr/site/more/meunarodni-susret-slijepih-istre

Podijeli na Facebooku
Podijeli na twitteru
Podijeli na LinkedInu
Isprintaj
Skip to content